Club Impact Avantaj

Listă voluntari

Proiecte IMPACT - Vreau să învăț, ajută-mă !

      Proiectul Vreau să învăţ, ajută-mă! are drept ţintă acordarea unei şanse copiilor instituţionalizaţi, înscrişi în cadrul L.T.A.S., lipsiţi de afectivitate parentală şi de sprijin material suficient. Împreună intenţionăm să dăruim speranţa la o viaţă mai bună, dar şi la educaţie, având în vedere că lipsurile cu care se confruntă îi determină să renunţe la şcoală, în favoarea unui job.
     Intenţia echipei Vreau să învăţ, ajută-mă! este de a acorda sprijin unui număr de 4 elevi orfani, găzduiţi de Centrul de plasament Radu Negru, Galaţi, pentru a nu abandona şcoala şi pentru a reduce fenomenul marginalizării existent la nivelul grupurilor din care fac parte. Acest lucru va putea fi realizabil prin implementarea unor activităţi, care au scop caritabil, educativ, nondiscriminatoriu şi contribuie la facilitarea integrării elevilor în mediile din care fac parte.
    Cauzele acestor situaţii sunt de natură economică familială, lipsa autorităţii parentale şi a sprijinului moral oferit de o familie armonioasă şi a lipsei resurselor din centrele de plasament.
   Crescând şi evoluând cu astfel de carenţe, tinerii ajung în situaţia de a avea stima de sine scăzută, de a fi marginalizaţi, stigmatizaţi şi etichetaţi, ajungând să practice meserii degradante (prostituţia, trafic de droguri), devin izolaţi, introvertiţi şi abandonează şcoala.
   Proiectul are o durată de 10 luni (noiembrie 2016 - august 2017), urmând ca în anii şcolari 2017-2018, 2018-2019, să îl continuăm, sprijinind astfel aceşti elevi până la terminarea formei de învăţământ studiate.

   
© Liceul Tehnologic "Anghel Saligny"